Future sporting talents

Unieke jeugdwerking in de regio

Voor KSC Lokeren – Temse is de jeugdwerking een grote prioriteit. We bouwen aan een unieke, hoogstaande opleiding waar de ontwikkeling van de jeugdspeler centraal staat. We bieden een brede jeugdwerking aan op maar van de noden van de speler.

KSC Lokeren – Temse biedt regionaal, provinciaal en interprovinciaal voetbal aan.

Samen bouwen aan de toekomst

Onze Visie

KSC Lokeren – Temse voetbalt met ambitie en gaat uit van eigen sterkte. De Sporting First academie is een fundamentele pijler in de verdere uitbouw en groei van de club. Het is de ambitie van de academie de A-selectie aan te vullen met eigen ontwikkelde jeugd. 

Sporting First is ontstaan uit een fusie tussen Voetbal Academie Temse en Sporting Foot Academy Lokeren. Beide organisaties hebben unieke kennis en waarden. deze kennis en waarden zijn de basis voor een succesvolle samenwerking, een samenwerking met ambitie uit te groeien tot toonaangevend in de regio. Historiek en respect voor het verleden is wat ons heeft samengebracht, innovatie binnen het jeugdvoetbal zal het succes van de Sporting First academie bepalen.

De aanwezigheid in de brede regio maakt het mogelijk om met Sporting First een positieve maatschappelijke impact te maken in de ontwikkeling van jongeren. Deze sociale en maatschappelijke rol draagt de Sporting First academie hoog in het vaandel. 

Onze Missie 

Tegen 2025 spelen de Sporting First jeugploegen binnen hun categorie niveau 3 met minimaal top 4 plaats in iedere hoogste categorie. Het is de ambitie van de academie in 2025 gekend te staan als de referentie in de regio: sociaal, innovatief en met ambitie. De kleuren van Lokeren-Temse moet je verdienen en worden met trots gedragen.